Nekoliko bitnih funkcija svetu je bagerima flote

Prvo, u poslednjih godina, globalni trend brodovi u floti bagera generalno su veliki. Od februara 2016, kopanje postojeće flote sa je prosečna plovilo tonaža od 2270.2 bruto tona, 28.4% od prosečne tonaћa od 1768.2 bruto tona u 2005.

Drugo, bagera flote koncentracija nije visoka, distribucije je visoko fragmentirana, vlasnik za luku i lokalni bagerima izvođač radova.

Treće, na Bageru je potrebna ispravka za relativno veliki potencijal. Generalno, bagera opšte demontažu perioda oko 35 godina. Trenutno na svetu je bagerima flote, starost iznad 35 godina stari brod dostigao 766, postoji velika potreba da ažurirate.

U ovom trenutku, vlasnik kineski je vlasnik vozni park bagerima 289. Poređenja radi, u Kini bagerima tržište posebno, je uglavnom regionalne bagerima unutar regiona porta i vodeni put bagerima usluga, manje konkurencije jedni sa drugima. Iako je vodeni put administracije u raznim područjima u poslednjih nekoliko godina je promenjena iz ministarstva transporta je javnih institucija u državnih preduzeća, takođe nakon odvajanja od vlasti u vlasti i u luci kompanijama koje posluju, ali u Kini bagerima tržišne strukture nije se mnogo promenilo.